IOS

  • December 13, 2019

Корисниците на iPhone биле најбројни на Pornhub во 2019

Познатиот порно сајт Pornhub ги објави статистиките и податоците за тековната 2019 година, а најголема промена е што корисниците на iPhone биле најчести гости на познатиот порно сајт. Ова е…

Новиот iPhone ќе нема порта за полнење

Според последните извештаи и шпекулации, Apple во 2020 година ќе претстави пет различни модели, а барем еден од моделите ќе има само безжично полнење. Според познатиот Apple аналитичар Ming-Chi-Kuo, 2020…
  • November 27, 2019

Apple Maps со доста подобрувања и нови функционалности

Ако во минатото Apple Maps апликацијата беше предмет на потсмев, тоа полека, но сигурно се менува. Apple во голема мера во претходниот период ја подобри својата Maps апликација, а корисниците…
  • November 21, 2019

Tim Cook: приватноста на корисникот е најважна за Apple

Tim Cook неодамна имаше настап на конференцијата организирана од “Salesforce”, при што истакна дека приватноста на корисниците е број еден приоритет на Apple. Според него, како денеска така и во…
  • November 18, 2019

Сè што знаеме за iPhone 12 засега: Димензии, изглед, камери

„ Apple “ би можел радикално да го промени дизајнот на уредот објавен за 2020 година, при што извори во индустријата ги откриваат сите „познати“ детали засега. Прво, Apple ќе…
  • November 18, 2019

Apple се надева дека ќе биде лидер во 5G телефони во 2020 година

Во моментов највеќе уреди со 5G технологија на пазарот има Samsung, а Apple се надева дека ќе го превземе приматот во 2020 годината. Моментално Samsung е компанијата која продава највеќе…
  • November 16, 2019

Кај некои од овие корисници автоматски се вклучувала камерата, кога ќе пристапат на Фејсбук апликацијата.

Корисниците на iPhone на социјалните мрежи предупредиле на грешка, која ја воочиле на мобилната верзија на Фејсбук. Кај некои од овие корисници автоматски се вклучувала камерата, кога ќе пристапат на…
  • November 14, 2019

„Протекување“ од Купертино: Apple открива кои уреди што ќе го заменат iPhone

Во Apple, би сакале да го заменат нивниот најпознат производ, iPhone, во наредните десет години. Она што, сепак, може да го замени славниот смартфон не е друг таков уред, туку…
  • November 13, 2019

Камерите на вашиот iPhone ве шпионираат додека седите на Facebook

Неодамна беше откриен баг од страна на корисникот Joshua Maddux, овој корисник приметил дека при користење на Facebook апликацијата на неговиот телефон, истовремено работи и камерата во позадина. Maddux подоцна…
  • November 12, 2019

Рекордна продажба на iPhone 11 на “денот на самците”

Иако трговските тензии меѓу САД и Кина не стивнуваат, сепак Apple може да се пофали со одлична продажба за “денот на самците”. Секој 11 ноември на познатиот сајт за online…