Апликации и Игри

  • December 17, 2019

Ова се најсимнуваните и најпрофитабилните апликации во последната декада

Во последната декада се креираа безброј нови апликации, но само неколку станаа најсимнувани и најпопуларни. При изборот на најсимнувани апликации се земени податоци од App Store и Google Play, а…
  • December 13, 2019

Ова се најдобрите Android и iOS апликации за 2019

Во 2019 година имавме безброј нови апликации за најпознатите мобилни оперативни системи, но малку од овие апликации се задржаа и го привлекоја вниманието на корисниците. На оваа листа ги рангиравме…

Ова се сите нови наслови на Netflix во декември

Со многу нови играчи на стриминг пазарот, Netflix доста се труди да ги задоволи постоечките корисници, како и да добие нови. Најголемо внимание во декември ќе добие новата серија Witcher,…
  • November 19, 2019

Facebook со нова апликација “Whale”

Facebook тивко ја претстави новата апликација, се работи за апликација која ќе служи за креирање мемиња. Во последно време мемињата станаа многу популарни, а Facebook со новата “Whale” апликацијата сака…
  • November 18, 2019

Дали социјалната мрежа Википедија ќе стане алтернатива за Твитер и Фејсбук?

Еден од основачите на Википедија, Џими Велс, сака да направи алтернатива на Фејсбук и Твитер. Пред две години, тој ја започна Wikitribun, интернет публикација чија цел е борба против лажни…
  • November 16, 2019

Фејсбук годинава изгаснал над 5 милијарди лажни профили

Исто така, има многу повеќе исклучувања од минатата година, кога Фејсбук затвори 3,3 милијарди лажни профили, објави Си-Ен-Ен. Речиси сите профили беа изгаснати пред да имаат можност да станат активни…
  • November 15, 2019

Дизни + надмина десет милиони претплатници – првиот ден

Моќта на платформите за стриминг и видео по содржина на побарувачка, покажува и лансирање на новата платформа на Дизни. Едноставно именувано Дизни +, апликацијата беше преземена повеќе од три милиони…
  • November 14, 2019

Фејсбук започна нов систем на плаќања креативно наречен Facebook Pay

Facebook Pay ќе биде достапен преку Facebook , Instagram, и WhatsApp и е дизајниран да овозможи плаќање во популарни апликации во сопственост на Facebook. Facebook Pay може да се искористи…
  • November 13, 2019

Google Maps ќе ви помага и во преводот

Доколку сте во некоја странска земја, посебно во земја каде не го знаете јазикот, доста стресно може да биде доколку сакате да стигнете на некое место. При возењето во такси…
  • November 10, 2019

Ова се 25-те најзначајни апликации во историјата

Во моментов има безброј апликации кои може да ги симнете за вашиот телефон, но не секоја апликација останала актуелна подолго време и имала влијание. На оваа листа ви ги претставуваме…