droid

  • December 25, 2019

Ова се најдобрите серии што може да ги погледнете за празниците

Во претстојниот период не очекуваат новогодишните и божикните празници, а тоа е одлична можност во слободните денови да погледнете некои од најдобрите серии моментално. Во моментов на различните стриминг платформи…
  • December 25, 2019

Ова се најпродаваните телефони во 2019 година

Во текот на 2019 имавме голем број на интересни модели на мобилни уреди од разни произведувачи, но кога се работи за продажба, на листата на најпродавани мобилни телефони доминираат веќе…
  • December 22, 2019

Заради развитокот на технологијата овие предмети ќе исчезнат во следната декада

Со почетокот на нова декада вообичаени се предвидувањата за тоа што ќе се случува. Со се позабрзаниот развиток на технологијата нормално е некој предмети што во моментов секојдневно ги користиме…
  • December 22, 2019

Android 10 и One UI 2.0 достапни за корисниците во Македонија

Корисниците на S10 серијата во Македонија имаат причина за радост затоа што од пред неколку дена достапен е новиот Android 10 со One UI 2.0. Иако малку покасно од другите…
  • December 17, 2019

Huawei P40 ќе има 5 камери и дисплеј од 120Hz

Huawei планира и во 2020 година да продолжи со креирање на одлични телефони. Според најновите извештаи, претстоечкиот P40 ќе има фантастични спецификации и камера. Телефонот би требало да има 2K…
  • December 17, 2019

Ова се најсимнуваните и најпрофитабилните апликации во последната декада

Во последната декада се креираа безброј нови апликации, но само неколку станаа најсимнувани и најпопуларни. При изборот на најсимнувани апликации се земени податоци од App Store и Google Play, а…
  • December 17, 2019

Прочитајте што е VOLTE и зошто Македонски Телеком ја воведува оваа технологија

Со услугата VoLTE (Voice over LTE) Вашите повици се воспоставуваат преку 4G (LTE) мрежата. LTE технологијата овозможува многу големи брзини за пренос на податоци, но досега не се користеше за…
  • December 13, 2019

Корисниците на iPhone биле најбројни на Pornhub во 2019

Познатиот порно сајт Pornhub ги објави статистиките и податоците за тековната 2019 година, а најголема промена е што корисниците на iPhone биле најчести гости на познатиот порно сајт. Ова е…
  • December 13, 2019

Ова се најдобрите Android и iOS апликации за 2019

Во 2019 година имавме безброј нови апликации за најпознатите мобилни оперативни системи, но малку од овие апликации се задржаа и го привлекоја вниманието на корисниците. На оваа листа ги рангиравме…
  • December 12, 2019

Ова се најдобрите серии и филмови на Netflix во 2019

Крајот на годината е стандардно време кога се прави рекапитулација и рангирање на најдоброто во тековната година. Netflix оваа година на задоволство на своите претплатници, презентираше огромен број на нови…