Samsung има патентирано додаток за известување за холограм

Samsung работи на интересна нова базна станица, која би можела да пристигне на Samsung Galaxy S11, кој може да проектира известувања од воздушни уреди во она што компанијата го нарекува „воздушна“ слика. Се разбира, тоа е холограм.

Накратко, решението опишува огледало и ретро-рефлексивни елементи кои се вградени во докинг-станицата. Ова решение е поставено под аголот потребен за снимање на светлина од заоблениот екран на телефонот и создавање холограм, како и безжичен елемент за полнење.

Функцијата ќе се користи за проектирање на дојдовни известувања, преглед на новости, како и медиумски содржини што моментално се прикажуваат на телефонот. Патентот сугерира дека станицата ќе поддржува контроли засновани на допир и ќе може да препознае гестови.

Samsung се очекува да го објави Galaxy S11 во текот на февруари 2020 година, а овој додаток за известување за холограм би можел да биде дел од претстојниот уред. Покрај тоа, гласините укажуваат на имплементација на камера од 108 MP на задниот дел, со 5x оптички зум и спектрометар за мерење на различни параметри.

Related Articles