Пет совети како да ја забрзате вашата интернет врска

Секој од нас бил вознемирен барем еднаш од бавниот интернет. Обично ова се случува само кога ни треба Интернет, да напишеме важна пошта или едноставно во средина на важен разговор во Skype. За да ги задржите овие работи, Yunet нуди пет корисни совети кои можат да ве одржат брзо поврзани.

Како да ја проверите брзината на Интернет |
Ако сакате да проверите колку е брз вашиот интернет, има неколку страници што можат да ви помогнат да го направите ова, на пример: https://fast.com/ или https://www.speedtest.net/#. Овие веб-страници можат да ви помогнат да проверите каква е вашата брзина на Интернет, а потоа да ја споредите со вашиот Интернет-пакет. Ова ќе ве извести дали има проблем со вашата интернет врска или ако едноставно имате несоодветен интернет-пакет.

Download i upload брзина на Интернет
Брзината на преземање се однесува на колку мегабити на податоци во секунда се потребни за преземање на податоци од серверот во форма на слики, слики, текст и многу повеќе. Општо земено, добра брзина на преземање е оној што е најмалку 25 Mbps. Имајте на ум дека количината на уреди што се поврзани на Интернет може да влијае на тоа колку е добра брзина на преземање за вашето семејство.

Брзината на поставување е колку мегабити во секунда можете да испраќате информации на друг уред или сервер што има Интернет врска. Потребно ви е овој аспект на брзина на Интернет за да испраќате електронска пошта или објавувате слики или слики на една од социјалните мрежи. Брзината од 2Mbps претставува доволно брза брзина на прикачување, генерално кажано. Меѓутоа, ако имате некој дома, кој често испраќа информации (е-пошта, испраќања на YouTube и сл.), Би било добра идеја да се распрашате за пакет Intenet кој нуди поголеми брзини на испраќање.

Во секој случај, треба внимателно да размислите за тоа кој Интернет-пакет е најдобар за вас. Најдобро е да се консултирате со луѓе кои се стручни и добро да разгледате што се достапни Интернет-пакетите.

5 едноставни решенија за зголемување на брзината на Интернет врска:
Осигурете се дека не постојат малициозен софтвер (малициозен софтвер / шпионски софтвер) на вашиот компјутер. Една од најчестите причини за забавување на Интернет и грешки е овој софтвер.
Осигурете се дека вашиот компјутер има силна Wi-Fi картичка што може да поддржува максимална брзина на Интернет-врска и рутери.
Пробајте неколку веб прелистувачи за да видите кои од нив најбрзо ги вчитуваат најпосетените веб-страници. Едноставно менувањето на прелистувачот може да ја зголеми брзината на Интернет.
Особено, исчистете ја кеш меморијата на прелистувачот. Злонамерниот софтвер што може да се скрие во таа меморија може да предизвика различни проблеми, од малку забавена активност на прелистувачот до нестабилност на системот.
Ресетирајте го вашиот рутер и дополнителни модеми, доколку ги има, еднаш месечно. Може да се обидете да го преместите вашиот модем на друга локација во вашиот дом ако сигналот е слаб во вашиот дом. На овој начин, можете да ја подобрите и брзината на вашата Интернет врска.

Related Articles