Грешка што драстично ја троши вашата батерија

Во моментов, многу корисници на Android имаат проблеми со енормно брзо и атипично трошње на батериите на некои телефони. Поради грешка што Гугл ја направи со најновото ажурирање, апликацијата Услуги на Google Play е неприродно брза и инвазивна во однос на траењето на батеријата. Проблемот е со самата апликација во „багот“ во рамките на истата, за што Google е запознаен и работи на корегирање.

Во поставките за батеријата, управителот на оваа „карактеристика“ на телефонот може јасно да види дека Услугите на Google Play невообичаено брзо влијаат на автономијата на батеријата и тоа може да се спречи на неколку начини.

Треба да инсталирате постара верзија на апликацијата, која може да се најде на страницата APK Mirror или да се најавите во Beta сервисот за услуги на Google Play . Ова е овозможено со најавување на врската со апликацијата или Google Play Store, по што ќе се инсталира нова верзија на апликацијата. Последната опција е секако да чекате нова верзија на апликацијата, на која Google работи.

Услугите на Google Play честопати се причина за непотребно испуштање на батеријата по поголемите ажурирања на софтверот, па обидете се да испробате некои од овие решенија за да го спречите трошењето на батеријата прилично брзо.

Related Articles